Operimet Kurrizore me Navigacionin 3D

  • Shtëpi
  • Operimet Kurrizore me Navigacionin 3D
Operimet Kurrizore me Navigacionin 3D

Operimet Kurrizore me Navigacionin 3D

Kirurgjia e shtyllës kurrizore me ndihmën e kompjuterit (CASS) është një disiplinë që përdor teknologji të reja të bazuara në kompjuter, duke përfshirë stereotaksinë, kirurgjinë naviguese dhe kirurgjinë robotike.
Kirurgjia e shtyllës kurrizore me ndihmën e navigimit është një grup teknologjish që lejojnë kirurgun të aksesojë imazhet në kohë reale, tre-dimensionale dhe virtuale të shtyllës kurrizore të lidhura me instrumentet kirurgjikale gjatë operacionit. Ky është një kombinim i marrjes dhe përpunimit të imazhit të ndjekur nga navigimi intraoperativ.

Cili është qëllimi i navigimit 3D?

Qëllimi kryesor i navigimit është t'i sigurojë kirurgut një vizualizim të zgjeruar të zonës së operimit dhe të optimizojë ndërhyrjen kirurgjikale duke lejuar pajisjen e dorës të shohë pozicionin e saj të saktë në lidhje me anatominë e kockave.

Prof. Dr. Hayati AYGUN

Specialistë i Ortopedisë dhe Traumatologjisë