Prof. Dr. Ömer Faruk BILGEN

Specialist i Ortopedisë dhe Travmatologjisë

Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ka lindur në vitin 1957 në qytetin Mersin (Tarsus) është Kryetar i Bordit Drejtues i Spitalit Privat Medicabil dhe Specialistë i Ortopedisë & Travmatologjisë. Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen është i martuar dhe baba e 2 vajzave, studimet ka mbaruar në Universitetin Istanbul Fakultetin e Mjekësisë Cerrahpaşa. Ndërsa specializimin ka mbaruar në drejtimin Ortopedi dhe Travmatologji në vitin 1989 në Fakultetin Uludağ. Gjatë viteve 1982-1991 ka përfunduar shërbimin publik dhe shërbimin e detyrushëm ushtarak, në vitin 1991 mori titullin specialist, në vitin 1993profesor asistent, në vitin 1996 profesor i asociuar dhe në vitin 2002 mori titullin profesor, i cili punoi në departamentin e Ortopedisë dhe Traumatologjisë në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit Uludağ. Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen rreth 11 vite punon në Spitalin Privat Medicabil dhe është kryetar i bordit drejtues të spitalit.  

Prof. Dr. Bilgen gjatë periudhës 1993 Shtator-1994 Mars ka shërbyer në The Long Island Collage Hospital (Brooklyn, New York), Universitetin New York (Hospital For Joint Diseases Orthopaedic Institute) dhe Universitetin Cornell (Hospital For Special Surgery). Fusha kryesore e Prof. Dr. Omer Faruk Bilgen janë operacionet e artroplastikës. Zëvendësimi total i kofshës, zëvendësimi total i gjurit, artroplastika me rishikim të kofshave, artroplastika e rishikimit të gjurit, osteotomia e kofshave, dislokimi i kofshës, nekroza avaskulare (AVN), kalcifikimi i kofshës, kalcifikimi i gjurit (gonartroza) dhe operacionet e fraktura (thyerja) e kofshës janë rastet që kryhen nga Prof. Dr. Bilgen. Nga 450 operacione të përfunduara vitin e kaluar nga Prof. Dr. Bilgen rreth 40% ka qenë zëvendësimi total i gjurit, 40% zëvendësimi total i kofshës, 15% operacionet e rrishikimit dhe 5% operimet të tjera.  

Institucionet Vendore të Punuara


(1982-1991) Shërbimi Publik dhe Shërbimi i Detyrushëm Ushtarak Universiteti Uludağ Fakulteti i Mjekësisë Drejtimi i Ortopedisë dhe Travmatologjisë

Institucionet e Huaja të Punuara (Shtator 1993 - Mars 1994)


The Long Island Collage Hospital (Brooklyn – New York) Universiteti New York ( Hospital For Joint Diseases Orthopaedic Institute) Universiteti Cornell (Hospital For Special Surgery)

Zhvillimi i karijerës

1991-Specializimi 1993-Asst. Profesor i Asociuar 1996-Profesor i Asociuar 2002-Profesor  

Fushat e Interesit dhe Llojet e Rasteve-Operacionet Artroplastike


Proteya Totale e Kofshës Proteza Totale e Gjurit Proteza Totale e Supeve Artroplastia e Rishikimit të Kofshës Artroplastia e Rishikimit të Gjurit Osteotomia e Kofshës Dislokimi i Kofshës Nekroza Aveskulare (AVN) Kalcifikimi i Kofshës Kalcifikimi i Gjurit (Gonartroza) Fraktura (Thuerja) e Kofshës