Onkologjia Mjekësore

Megjithëse Onkologjia Mjekësore u themelua pas departamenteve të kirurgjisë dhe onkologjisë rrezatuese, ajo quhet maestro në trajtimin e kancerit. Në fakt, trajtimi dhe diagnoza fillestare e të gjitha rasteve onkologjike duhet të jetë një vendim ekipor, duke përfshirë një onkolog mjekësor. Mjeku onkolog nuk jep vetëm kimioterapi, por planifikon të gjithë procesin e trajtimit të pacientit. Kimioterapia do të thotë trajtim kimik me ilaçe.

Metodat E Trajtimit Në Onkologjinë Mjekësore

Është një trajtim që është përdorur në 50 vitet e fundit. Ndërsa trajtimet e shumta dhe të rënda ishin në rendin e ditës në vitet 1970, 80 dhe 90, trajtimet e vetme dhe kombinimet kimioterapi-imunoterapi kanë dalë në plan të parë si rezultat i aktivizimit të imunoterapisë që nga vitet 2000.

Efektet pozitive të këtyre metodave të trajtimit tejkalojnë efektet e tyre negative.

Kimioterapia

Kimioterapitë zakonisht i jepen pacientit në mënyrë intravenoze, por ka edhe disa forma orale.

Imunoterapia

Imunoterapitë administrohen në mënyrë intravenoze dhe ato me peshë të vogël molekulare administrohen nga goja. Kanceri i veshkave dhe kanceri i lëkurës, që dikur ishin fatale, tani janë bërë sëmundje kronike.

Kujdesi Paliativ

Pacientët onkologjikë mund të kenë nevojë për kujdes paliativ, madje mund të kenë nevojë që nga dita e aplikimit për herë të parë. Kujdesi paliativ përfshin trajtime mbështetëse. Këto; lëngje ushqyese orale ose intravenoze.

Transfuzion Gjaku

Ai përfshin shumë çështje të tilla si transfuzioni i gjakut, mbështetja e ekuilibrit të serumit dhe elektrolitit, menaxhimi i dhimbjes dhe parandalimi i të përzierave dhe të vjellave. Është e rëndësishme të rregulloni trajtimin sipas tolerancës së pacientit.

Departamenti i Onkologjisë në Spitalin Medicabil u ofron pacientëve të tij trajtimin, diagnostikimin dhe trajtimin e përditësuar me praktikat mjekësore më të suksesshme.

Pacientët tanë mund të na kontaktojnë 24/7 dhe të bëjnë të gjitha pyetjet për të cilat janë kuriozë. Efektet anësore të kimioterapisë, injeksionit, etj. Përveç pyetjeve për këto çështje, nën vëzhgimin tonë janë edhe gjendja psikologjike e pacientit, ushqyerja, respektimi i trajtimit dhe bindjet.

Ju urojmë ditë të shëndetshme…