Mesoterapi Pa Gjilpëra

Para se të shpjegoni se cila është metoda, si aplikohet dhe në cilat kushte dhe sëmundje kozmetike është e dobishme, do të ishte me vend të shpjegonim konceptin e mesoterapisë. Metoda e shpërndarjes së substancave me injeksion në zonat e lëkurës që rrjedhin nga mezoderma quhet mesoterapi.

Si Formohet Lëkura?

Lëkura përbëhet nga një strukturë me 3 shtresa që rrethojnë njëra-tjetrën nga brenda në jashtë. Këto janë procese të koduara nga ADN-ja. Lëkura; Ai përbëhet nga shtresa endoderme, mezoderma dhe ektoderma.

 • Shtresa e endodermës: Shtresa më e brendshme që rrethon zgavrën e mesme quhet endodermë. Në këtë shtresë zhvillohen të gjitha organet e sistemit tretës, mëlçia, pankreasi dhe organet e gjëndrave hormonale.
 • Shtresa e mezodermës: Shtresa që mbulon endodermën është mezoderma. Ajo formon origjinën e muskujve, kockave, zemrës, enëve të gjakut dhe zonës së brendshme të lëkurës.
 • Shtresa e ektodermës: Në shtresën më të jashtme të ektodermës, zhvillohet lëkura e jashtme, truri, nervat dhe qelizat e ngjyrave të lëkurës.

Kur lëkura jonë ekzaminohet embriologjikisht, shtresa e sipërme përfshin epidermën që rrjedh nga ektoderma dhe shtojcat e saj, të cilat janë puplat, thonjtë, djersën dhe gjëndrat dhjamore. Në shtresën e poshtme ndodhet lëkura e mesme (derma) dhe shtresa nënlëkurore, të cilat e kanë origjinën nga mezoderma.

Dëshira që çdo produkt të arrijë drejtpërdrejt dhe në mënyrë efektive këtë strukturë të shtresave të lëkurës ka çuar në shumë metoda. Një nga këto është metoda e mesoterapisë pa gjilpëra.

Çfarë Është Mezoterapia Pa Gjilpëra?

Mesoterapia është një metodë e njohur dhe e aplikuar për rreth 70 vjet. Në galvanoterapinë, e cila është një metodë e vjetër në kozmetikë dhe më vonë u zhvilluan modele të trajtimit dermatologjik, rritet përthithja dhe përshkueshmëria e lëkurës së substancave të aplikuara dhe ato arrijnë në shtresën e dermës. Metoda e shpërndarjes së substancave me injeksion në zonat e lëkurës që rrjedhin nga mezoderma quhet mesoterapi.

Si Të Aplikoni Metodën E Mesoterapisë Pa Gjilpërë?

Produkte të tilla si ilaçet ose kozmetika, çdo krem, locion ose pluhur i aplikuar nga jashtë në lëkurë me mjete normale nuk mund të depërtojnë në shtresën e epidermës. Vetëm barnat dhe kozmetika që mund të arrijnë në dermën e sipërme në kushte të veçanta dhe në sasi të vogla mund ta arrijnë atë.

Mënyra për të arritur problemet e shtresës së poshtme të lëkurës me origjinë nga mesoderma; Pilula duhet të shpërndahet sistematikisht përmes gjakut nëpërmjet një gjilpëre në një muskul ose venë. Një metodë tjetër është injektimi direkt nga jashtë në zonat përkatëse brenda lëkurës me një gjilpërë. Përfshirja e traumës së gjilpërës në këto aplikime me gjilpërë mbart me vete probleme fizike dhe psikike.

Metoda e mesoterapisë pa gjilpëra eliminon këta faktorë dhe ofron mesoterapi pa gjilpëra me seanca. Me këtë përfitim, përmirësimet e dëshiruara ndodhin në sipërfaqen e lëkurës.

Cilat Janë Përfitimet E Mezoterapisë Pa Gjilpëra Për Lëkurën?

Në metodën e mesoterapisë pa gjilpëra, mund të llogariten edhe sasitë e barnave ose kozmetikës së aplikuar në bazë të dozës. Kështu, mesoterapia pa gjilpëra është një metodë e rëndësishme në dermatologji dhe kozmetologji me përfitimet e mëposhtme:

 • Lehtësia e aplikimit,
 • Komoditet i lartë i pacientit,
 • Më pak efekte anësore.

Aplikimi i tij në shumë probleme të lëkurës dhe marrja e rezultateve të suksesshme e rrit më tej rëndësinë e tij.

Për Cilat Probleme Të Lëkurës Aplikohet Mesoterapia Pa Gjilpëra?

Fakti që mesoterapia pa gjilpëra mund të kombinohet me trajtime është një veçori që rrit më tej rëndësinë e metodës. Përdoret në problemet e strukturave me prejardhje nga derma ose epidermë si flokët, djersa dhe gjëndrat dhjamore që zënë hapësirë në dermë.

Problemet e lëkurës për të cilat mund të aplikohet mesoterapia pa gjilpëra mund të rendisim si më poshtë:

 • Rrudha në lëkurë,
 • Aknet dhe shenjat e akneve,
 • Humbja e elasticitetit në lëkurë,
 • Ulja e acidit hialuronik (indi lidhor),
 • Rrënia e flokëve,
 • Njolla,
 • Problem me djersitjen e tepërt,
 • Sëmundja vitiligo,
 • Alopecia areata (krimbi i zilës)
 • Është një metodë që përdoret në trajtimin e edemës dhe indit cikatëror.

Çfarë Duhet Të Pasur Parasysh Në Mesoterapinë Pa Gjilpëra?

Çështja më e rëndësishme në metodën e mesoterapisë pa gjilpëra është; Dihet se kushtet e aplikuara janë probleme të lëkurës. Prandaj është një procedurë që duhet kryer nën kontrollin e dermatologut.

Gjërat që duhen marrë parasysh në metodën e mesoterapisë pa gjilpëra janë si më poshtë:

 • Pacientit duhet t'i bëhen ekzaminimet e nevojshme.
 • Duhet të aplikohen trajtime shtesë.
 • Duhet të sigurohen masa mbrojtëse.
 • Duhet të merren masa paraprake kundër të gjitha efekteve anësore të mundshme.