Çfarë Është Botoksi Në Stomak?

  • Ballina
  • Çfarë Është Botoksi Në Stomak?

Toksina botulinum, e njohur zakonisht si Botox, është toksina e një bakteri të quajtur clostridium botilinum. Efekti kryesor i Botox-it është tek muskujt. Duke parandaluar tkurrjen e muskujve, Botox krijon palëvizshmëri në muskuj që zgjat 4-6 muaj ose një paralizë artificiale të krijuar me vetëdije. Meqenëse Botox ka një rrezik të ulët të alergjisë ose efekteve të tjera anësore, ai është një ilaç shumë i sigurt.

Si Aplikohet Botoksi Në Stomak?

Procedura e botoksit të stomakut kryhet në njësinë e endoskopisë nën anestezi sedo. Gjatë procedurës, së pari ekzaminohen stomaku dhe duodeni. Ekzaminohet nëse ka ndonjë pengesë për injektimin dhe patologji të tjera të mundshme. Pas rezultateve aplikohet botoksi në stomak.

Sa Kohë Zgjat Aplikimi I Botoksit Në Stomak?

Procedura për botoks në stomak zgjat rreth 20-30 minuta. Pacienti nuk ndjen dhimbje gjatë procedurës. Nuk e mban mend procedurën. Pas procedurës, pacienti pushon për 1-2 orë.

Çfarë Është Ushqimi Pas Botoksit Të Stomakut?

Ushqyerja pas botoksit të stomakut mbështetet nga programi i krijuar i ushqyerjes dhe trajnimi për të zhvilluar zakone të shëndetshme të të ushqyerit afatgjatë. Kjo mbështetje ofrohet nga dietologu. Pacienti thirret për kontroll dietolog në intervale të rregullta për 6 muaj.

Sa Zgjat Efekti Botox Në Stomak?

Efekti i botoksit të stomakut zgjat 4-6 muaj. Pas kësaj periudhe, Botox-i do të humbasë efektin e tij. Gjatë kësaj periudhe, pacientët pritet të fitojnë zakone të dietës, ecjes së rregullt dhe sportive që u nevojiten për të krijuar një mënyrë jetese.

Kush Mund Të Preferojë Botox Në Stomak?

Botox në stomak;

  • Të kesh një indeks të masës trupore midis 27 dhe 35 dhe dëshiron të humbësh 10-15 kg peshë,
  • Ata që duan të humbin peshë shpejt dhe në mënyrë të sigurt në një kohë të shkurtër,
  • Ata që planifikojnë të bëjnë ndryshime në stilin e jetës për sa i përket sporteve dhe zakoneve të dietës, por mendojnë se kanë nevojë për ndihmë,
  • Personat që kanë një histori të operacionit të gastrektomisë së mëngës, tregojnë shtim në peshë dhe nuk duan t'i nënshtrohen sërish operacionit, mund ta preferojnë atë.

Si Siguron Humbje Peshe Botox Në Stomak?

Në thelb, valët e peristaltikës gastrike, të quajtura kontraktime gastrike, shërbejnë për të lëvizur ushqimin nga stomaku në zorrët e vogla. Kështu, ushqimet që shkojnë shpejt në zorrë thithen nga këtu dhe përzihen në trupin tonë si kalori. Kur stomaku humbet ushqimin dhe zbrazet, ai përsëri bëhet i uritur.

Kur aplikohet botoksi në stomak, botoksi tregon efektin e tij në muskujt e lëmuar të stomakut. Kur ekspozohen ndaj Botox-it, muskujt e lëmuar të stomakut ndalojnë të tkurren aq shpejt dhe të fortë si më parë. Stomaku, tkurrja e të cilit ngadalësohet nga Botox, në fakt nuk mund ta zbrazë ushqimin shpejt dhe kur stomaku mbetet i ngopur, thithja e ushqimit ngadalësohet. Kështu, uria do të jetë më pak.

Një efekt tjetër i Botox-it në stomak është se redukton acidin e stomakut dhe ul nivelin e hormonit të oreksit të quajtur grelin, i cili lirohet nga stomaku. Kështu, ju ndiheni më pak të uritur dhe më të ngopur. Mund të duhet rreth një javë që botoksi në stomak të ketë efekt të plotë dhe lëvizjet e stomakut të ulen.