Dr. Emine YILMAZ MERT

Specialiste e Pediatris

Edukimi

1.      Faculte de Medecine Rht Laennec University Claude Bernard Lyon – Francë (Edukim Mjekësor)

2.      Faculte de Medecine de Dijon University de Bourgogne – Francë (Specializimi në Shëndetin dhe Sëmundjet e Fëmijëve)

3.      Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Ege, Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Pediatrisë (Shëndeti Pediatrik dhe Ekuivalenca e Sëmundjeve)

 

Eksperienca e Punës

2010 - 2011: Spitali Shtetëror Mardin Dargeçit (SHËRBIM I DETYRUSHËM)

2011-2021: Spitali i Fëmijëve Bursa Dörtçelik

2021 – Spitali Privat Medicabil

 

Antarësimet

-Dhoma e Mjekëve të Bursës

-Shoqatën e Vullnetarëve të Ushqyerjes me Gji dhe Gjidhënies

 

Fushat Profesionale

- Ndjekja e të porsalindurve

- Këshillim për ushqyerjen me gji

- Ndjekja e fortë e fëmijëve

- Programi i vaksinimit të Ministrisë së Shëndetësisë dhe zbatimi i vaksinave speciale

- Sëmundjet e frymëmarrjes

- Sëmundjet e fëmijërisë

- Astma

- alergji

- Të ushqyerit

- Rezistenca ndaj insulinës

- Vonesë e rritjes dhe zhvillimit

- Lagia (Enureza), Kapsllëku, Infeksioni i traktit urinar

- Mjek frankofon

 

Çertifikatat

-Çertifikata e praktikantit të Programit të Reanimacionit Neonatal.

- "Trajnim për këshillim për qumështin e gjirit dhe ushqyerjen me gji" Ministria e Shëndetësisë

-Shoqatën e Vullnetarëve të ushqyerjes me gji dhe gjidhënies: Programi i këshillimit për ushqyerjen me gji