Kirurgjia e Prostatës me Metodën HOLEP (Lazer)

  • Ballina
  • Kirurgjia e Prostatës me Metodën HOLEP (Lazer)
Holep është bërë gjithnjë e më i zakonshëm në Amerikë dhe Evropë vitet e fundit dhe ka arritur të bëhet "standardi i artë" në kirurgjinë e zmadhimit të prostatës për shkak të avantazheve të tij. Lazeri Holmium i përdorur në procesin e 'trajtimit të zmadhimit të prostatës' me metodën Holep mund të aplikohet në një numër të kufizuar qendrash në vendin tonë, pasi kërkon një infrastrukturë të lartë teknologjike.
 

Si Kryhet Kirurgjia e Zmadhimit të Prostatës me Holep?

 
Kirurgjia e zmadhimit të prostatës me Holep është një operacion në të cilin mjafton anestezia spinale (mpirja nga beli poshtë). Në kirurgjinë klasike të mbyllur, prostata hiqet duke e prerë atë pjesë-pjesë; në metodën Holep, indi i prostatës hiqet me peeling (enukleacion) nga ku ndodhet; sasia minimale e indit të prostatës që mund të mbetet.
 

Cilat Janë Avantazhet e Metodës Holep?

 
  • Kirurgjia e mbyllur është gjithashtu e mundur me këtë metodë në ato me një prostatë mjaft të madhe për të kërkuar kirurgji të hapur.
  • Ndodh më pak gjakderdhje sesa operacioni konvencional i mbyllur i prostatës.
  • Ofrohet shërim më i shpejtë dhe rikthim në jetën normale.
  • Probabiliteti i përsëritjes së zmadhimit të prostatës pas operacionit është shumë më i vogël.
  • Ndryshe nga operacionet me laser si Greenlight, indet mund të merren për diagnostikimin e patologjisë.
  • Ulja e vlerës së gjakut të PSA pas operacionit është shumë më e madhe.
  • Është më i sigurt te pacientët që përdorin hollues gjaku sesa metodat e tjera.