Prof. Dr. Mustafa Abbas YURTKURAN

Specialist i Mjekësis Interne (Sëmundjeve të Brendshme)

Arsimimi  

Fakulteti i Mjekësisë Istanbul Universiteti Uludağ, Fakulteti i Mjekësisë Sëmundjet e brendshme-Nefrologjia  

Eksperienca e Punës

 • 2014- Spitali Privat Medicabil Mjekësia Interne
 • 1991 - Klinika Cleveland SHBA Departamenti i Sëmundjeve të Brendshme
 • 1991 - Universtiteti Manchester Spitali Hope Departamenti i Sëmundjeve të Brendshme
 • 1975 - Universiteti Bonn Fakulteti i Mjekësisë Klinika e Sëmundjeve të Brendshme
 • 1974 - Spitali Hasharon Klinika Nefrologjike
 • 1973 - 2013 Universiteti Uludağ Fakulteti i Mjekësisë
 • 1972 - 1973 Trabzon Nr.1 Qendra Shëndetësore e Mjekësisë  

Interesat Mjekësore

 • Terapia e Zëvendësimit të Veshkave
 • Okluzioni i Arteries Renale (Tromboza e Arteries Renale)
 • Dhimbje në Veshka
 • Dializa Peritoneale
 • Sëmundjet Cistike të Veshkave
 • Proteinuria (Rrjedhje e Proteinave në Urinë)
 • Bakteriuria (Themelimi i Baktereve në Urinë)
 • Uremia (Urea e Lartë e Gjakut)
 • Pyelonefriti Kronik
 • Anuria (Paaftësia Për Të Urinuar)
 • Gur në Veshka
 • Ndjekja e Shtatzënisë Diabetike
 • Këmba Diabetike
 • Kanceri i Veshkave
 • Rërë e Veshkave
 • Sëmundjet e Zorrëve
 • Gastriti i Refluksit Alkalik (Gastriti Biliar)
 • Sëmundjet Funksionale të Sistemit Tretës (Kapsllëk, Diarre, Sëmundje të Zorrës së Irrituar)
 • Gusha
 • Sëmundja Gut
 • Sëmundja e Refluksit Gastroezofageal
 • Sëmundja Hashimoto (Hashimoto).
 • Sheqeri i Ulët në Gjak
 • Sheqeri i Lartë në Gjak
 • Kanceri Kolorektal (Kanceri i Zorrës së Trashë)
 • Tumori i Pankreasit dhe Kanceri
 • Lupus Eritematoz Sistemik (SLE - Sëmundja e Fluturave)
 • Pneumonia (Pneumonia)
 • Mungesa e Hormoneve Tiroide


Hulumtimet dhe Publikimet Shkencore

 • Numëri i Publikimeve Shkencore Vendore: 500
 • Numëri i Publikimeve Shkencore Jashtë Vendit: 111
 • Numëri i Kapitujve të Librit: 2  


Antarësimet Profesionale
 

 • International Society For Nephrology  
 • European Dialysis and Transplant Association - Renal Association
 • European Society Of Artificial Organs
 • International College of Angiology
 • ShoqataTurke e Nefrologjisë
 • ShoqataTurke e Hipertensionit dhe Sëmundjeve të Veshkave
 • ShoqataTurke e Transplatimit të Organeve