Formulari i Aplikimit

Çmimi I Transplantimit Të Flokëve

A Është I Mundur Transplantimi I Flokëve Pa Dhimbje? Çmimet E Transplantit Të Flokëve

Një nga çështjet që shumë njerëz që duan të bëjnë një transplant flokësh pyesin është frika se 'A do të ndiej ndonjë dhimbje apo vuajtje gjatë mbjelljes së flokëve?' Përgjigja e pyetjes është; Po, transplantimi i flokëve pa dhimbje është i mundur. Ne mund të kryejmë procedura të transplantimit të flokëve për mysafirët tanë që dëshirojnë, me menaxhim qetësues, pa ndjerë asnjë dhimbje apo vuajtje. Ju mund të lexoni artikullin tonë për informacion të detajuar dhe të kërkoni një telefonatë duke plotësuar formularin e mëposhtëm për informacion mbi çmimin e transplantit të flokëve.

Qetësimi është një gjendje sipërfaqësore e gjumit e shkaktuar nga ilaçet e administruara në mënyrë intravenoze. Meqenëse ilaçi jepet në mënyrë intravenoze, efekti i tij ndodh menjëherë. Hapja e aksesit vaskular dhe fillimi i administrimit të barit përfundon në vetëm 1-2 minuta. Bëhet në një mënyrë që zgjat rreth 10-15 minuta. Vetëdija juaj nuk fiket. Me qetësim nuk i ndjeni injeksionet e bëra për anestezi lokale dhe nuk i mbani mend më vonë. Ju do të jeni në gjendje gjumë ose gjysmë gjumë për pjesën tjetër të procesit. Kështu, ju mund ta bëni operacionin pa shqetësime, pa dhimbje dhe komode. Mjeku juaj do të vendosë me ju se cila anestezi do të përdoret gjatë transplantimit të flokëve. Është e nevojshme të ndërpritet së ngrëni dhe pirja 6-8 orë para anestezisë qetësuese.

Transplantimi i flokëve me këtë metodë mund të kryhet nga personeli mjekësor nën mbikëqyrjen e mjekut në spitale plotësisht të kualifikuara ose qendra mjekësore kirurgjikale.

Çfarë Është Transplantimi I Flokëve?

Transplantimi i flokëve; Për të eliminuar këtë humbje dhe për të kompletuar mungesën e njerëzve që kanë humbur flokët për arsye të ndryshme (gjenetikë, sëmundje, djegie, neglizhencë, stres, etj.), do të merret indi nga zonat me qime me pajisje dhe mjete speciale, pa duke prishur natyralitetin e zonës dhuruese, duke marrë një numër të mjaftueshëm folikulash qimesh në nivelin maksimal dhe duke planifikuar që zona e zbrazët të krijojë qime homogjene.transferohet si.

Kush Mund Të Bëjë Transplant Flokësh?

Çdo person nga mosha 18-60 vjeç mund të kryejë një operacion për mbjelljen e flokëve.

Kush nuk mund të bëjë transplant flokësh?

  • Ata me sëmundje infektive (Hepatit C - HIV),
  • Ata me insuficiencë renale kronike,
  • Ata me infeksion në lëkurën e kokës,
  • Pacientët me kancer,
  • Ata me dështim të mëlçisë,
  • Ata me dështim të zemrës,
  • Pacientët me hipertension.

Njerëzit me sëmundje kronike mund t'i nënshtrohen operacioneve të transplantimit të flokëve nëse mjeku i tyre që monitoron sëmundjen e tyre jep miratimin.

Ku Bëhet Transplantimi I Flokëve?

Sipas ligjeve të shpallura nga Ministria e Shëndetësisë, transplantimi i flokëve mund të kryhet në spitale të plota, qendra mjekësore estetike dhe kirurgjikale.

Kush Mund Të Kryejë Transplantin E Flokëve? Nga Kush Përbëhet Ekipi I Transplantit Të Flokëve?

Në vendin tonë, transplantimi i flokëve mund të kryhet nga ekipe të përbëra nga specialistë të mbjelljes së flokëve dhe personel shëndetësor aleat nën kontrollin e një dermatologu dhe kirurgu plastik.

Çfarë Është Heqja E Indeve Me Teknikën E Mikro-Fue?

Teknika Micro FUE është metoda e vetme që përdoret për heqjen e indeve në të gjitha operacionet e transplantimit të flokëve. Në këtë metodë, ajo që ne e quajmë punch ind është 0.6-0.9 mm, e cila është e përshtatshme për llojin dhe trashësinë e flokëve të pacientit. Merret me mjete me diametër të ndryshëm. Në varësi të madhësisë së zonës së hapjes së pacientit dhe disponueshmërisë së zonës së indeve, numri i indeve që do të hiqen mund të arrijë në 6000 grafte ose më shumë. 1 graft konsiderohet si 2.5 folikula (fije) floku. Ky numër ndryshon në varësi të madhësisë së zonës së hapjes së pacientit, nevojave të pacientit dhe disponueshmërisë së zonës dhuruese.

Cilat Janë Metodat E Transplantit Të Flokëve?

Ka shumë metoda të transplantimit të flokëve. Më kryesoret janë: metoda e mbjelljes së flokëve DHI (CHOI), metoda e mbjelljes së flokëve me safir, metoda e mbjelljes së flokëve silit, metoda e mbjelljes së mjekrës-vetullave dhe mustaqeve, metoda e mbjelljes së flokëve pa dhimbje me anestezi lokale, metoda e mbjelljes së flokëve të pa rruar. Le të shohim detajet e këtyre metodave:

DHI (CHOI) Transplanti i Flokëve

Përveçse metoda DHI është një metodë e re, në këtë metodë, pasi graftet merren me teknikën mikro FUE, ato vendosen në një mjet të quajtur stilolaps, pa asnjë proces kanali dhe vendosen në zonën që do të transplantohet. me një lëvizje. Nëse flokët që do të transplantohen janë të vegjël, preferohet teknika DHI. Transplantimi mund të bëhet pa rruar flokët.

Transplantimi I Flokëve Me Safir

Në këtë metodë, heqja e indeve kryhet duke përdorur metodën mikro FUE, si në metodat e tjera. Në këtë metodë, kanalet bëhen me mjete me kokë safiri të prodhuara posaçërisht për hapjen e kanaleve. Veçori e këtyre mjeteve është se ofrojnë mundësinë e hapjes së një kanali intensiv pa lënë mbresë dhe koha e rikuperimit është më e shkurtër se metoda e silit.

Transplanti i Flokëve Silit

Vjelja e shartimit kryhet me teknikën e mikrofue. Më pas, pasi kryhet procesi i hapjes së kanalit me një mjet të mprehtë si brisk i quajtur silit, shartet e marra vendosen një nga një në kanalet e hapura. Flokët janë të rruara. Maksimumi në një seancë. Një numër i madh i folikulave të flokëve mund të transplantohen. Mbjellja e flokëve preferohet nëse zona që do të transplantohet është e gjerë.

Transplantimi I Mustaqeve Të Mjekrës-Vetullave

Ndryshe nga transplantimi i flokëve, të gjitha qimet në zonën e fytyrës kanë një rrënjë (fije). Për këtë arsye, pasi graftet merren nga zona e dhuruesit, të gjitha ato me rrënjë të dyfishta ose të trefishta kthehen në sharte të vetme dhe kryhet procesi i transferimit. Ky është një proces që është i nevojshëm për të arritur natyralitetin e plotë.

Transplantimi I Flokëve Pa Dhimbje Me Anestezi Lokale

Falë pajisjeve speciale të anestezisë pa gjilpëra të përdorura, transplantimi i flokëve mund të kryhet pa dhimbje. Këto pajisje spërkasin substancat që ofrojnë anestezi nën presion dhe i arrijnë ato nën lëkurë përmes poreve, duke siguruar anestezi të shpejtë dhe efektive. Falë kësaj pajisjeje, në të cilën vetëm koka e silikonit prek lëkurën, substancat që ofrojnë anestezi mund të përhapen në shtresat e lëkurës në një zonë më të gjerë dhe më shpejt se gjilpëra e shiringës, duke eliminuar kështu dhimbjen.

Transplantimi I Flokëve Të Pa Rruar

Kjo metodë, përveç që procesi i heqjes së indeve është i njëjtë me procedurat e tjera, aplikohet më së shumti për personat që nuk kanë derdhje të plotë dhe që kanë hapje në pjesën e përparme dhe anësore. Arsyeja pse preferohet kjo metodë është se u mundëson njerëzve që kanë një përditshmëri të ngarkuar, si aktorë, futbollistë, biznesmenë, të vazhdojnë jetën e tyre të përditshme të nesërmen pa prishur ritmin e punës.